A:
agrest
arbuz (rzadko)
aronia
ananas
B:
banany suszone i świeże
bez czarny
borówka
brokuły
buraki czerwone
C:
cukinia (rzadko)
cykoria
D:
dynia (pestki)
F:
figa
G:
gałązki drzew owocowych
głóg (liście)
groch
gruszka
J:
jabłko
jajko (gotowane)
jarzębina(owoce)
jeżyna
jęczmień
jogurt naturalny, śmietankowy
K:
kabaczek
kalafior
kalarepa
kiwi
kminek
kokos(wiórki)
koniczyna
koper
kukurydza (płatki)
L:
len
lipa
lubczyk
M:
majeranek
makaron (gotowany)
maliny
marchewka
melon
mleko
musli
O:
ogórki
orzechy laskowe, nerkowca, piniowe, włoskie, ziemne
otręby
owies
owoce (oprócz cytrusów)
P:
papryka
pietruszka
pomidor
porzeczki
poziomka
pszenica
R:
rodzynki
ryby
ryż (gotowany)
rzeżucha
S:
seler
ser biały, żółty
sezam
skrzyp
słonecznik (liście, nasiona)
sól
śmietana
T:
trawy
truskawki
twaróg
tymianek
W:
wierzba
winogrona
wiśnia
woda
Z:
zboża
ziemniaki gotowane, bez soli
zioła
Ż:
żurawina
Czego nie mogą jeść :
A:
awokado i pochodne z tej rodziny
agawa
aloes
B:
bakłażan
barszcz
bez
bób
brukselka
brzoskwinia
bukszpan
C:
cebula
chipsy
cytrusy
czekolada
czereśnia
czosnek
D:
dąb
drzewa iglaste
E:
eukaliptus
F:
fasola (wszystkie)
G:
gorczyca
granat
grejpfrut
groszek pachnący
H:
hiacynt
J:
jajko
jałowiec
jarzębina liście i gałęzie
jemioła
jesion
jodła
K:
kapusta
kasztany
konwalia
L:
liczi
lilia
liść laurowy
M:
M:
mandarynki
mango
miód
mirabelki
morele
N:
narcyzy
nektarynki
O:
owoce pestkowe
owoce egzotyczne
P:
papaja
pigwa
pomarańcze
por
R:
rabarbar
rzepicha
rzodkiew
S:
ser feta
ser topiony
słodycze
szczaw
szczypiorek
szpinak
Ś:
śliwki
świerk
T:
tuja
tulipany
W:
warzywa konserwowane
wilcze jagody
Z:
zawilec gajowy
ziemniaki surowe
Ż:
żelki
żołędzie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz